Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

onsdag 7. oktober 1987

Lederskifte på Frelsesarmeen

I de siste to år har Major Vera Hansen hatt ansvaret for Frelsesarmeen på Jørpeland. Hun reiser nå til Oslo for å ta fatt på oppgaver for organisasjonen der. De som overtar etter henne er feltsersjantene Magna og Jostein Nielsen. Magna og Jostein flyttet til Jørpeland for vel ett år siden og er bosatt på Fjelde. 
I mange år har de vært i tjeneste for Frelsesarmeen både her i landet og på Island, men for noen år siden tok de pause for å studere. 

Jostein holder således på med det siste året på sosialhøgskolen, mens Magna har kurset seg innenfor tegning og forming. I tillegg til å bruke ekteparet på sine korps har Frelsesarmeen brukt Josteins musikalske evner og utgitt en del av hans sanger og arrangementer både her til lands og i utlandet.

 - Har dere noe nytt og tilføre Frelsesarmeen på Jørpeland?
 - Vi vil først og fremst gå inn i de oppgaver som allerede er etablerte, men når det er sagt, ser vi mange muligheter for aktiviteter. Frelsesarmeen er jo kjent for sine sosiale engasjement, og selv om det er slutt på det vi direkte kan kalle «slum», så tror vi at mennesker har sosiale behov som ikke alltid blir tilfredsstilt. Spesielt blir dette klart hvis vi legger et utvidet velferdsbegrep til grunn. Det innebærer: - å ha, å gjøre og å være. Hvis vi kan være med å skape et miljø som ivaretar disse verdiene har vi nådd langt.

  - Dere har bodd her et år, har dere gjort dere noen refleksjoner som dere tar med dere inn i den nye oppgaven?
 - Vi har lagt merke til en viss polarisering mellom den leiren som kaller seg den kristne og den leiren som ikke gjør det. Det virker som det er gjensidig mistenksomhet som bygger på antagelser og fordommer. 
Tenk om vi kunne få en dialog? 
 Ellers så syns vi at naturen her i Strand i seg selv er et så mektig vitnesbyrd om Guds eksistens at den burde overflødiggjøre menneskets anstrengelser på det området, men slik er det vel ikke? - avslutter de nye lederne på Frelsesarmeen.

----------------------------
Publisert i Standbuen 7. okt. 1987
Innlegget som PDF 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar