Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

fredag 10. januar 2003

Fornøyd major i Guds hær

Målet er å forvandle hovedstaden gjennom bønn. Derfor arrangeres et 168 timer langt bønnemøte for Oslo. I spissen står Jostein Nielsen.

Frelsesarmemajoren Jostein Nielsen er stolt og godt fornøyd med Bønn for Oslo. Pastoren i Templet korps har jobbet lenge med forberedelsene til den intense bønneuka. Akkurat nå er han med og nyter fruktene av all planleggingen han selv og en rekke andre kristenledere har gjort. Men Jostein tar ikke æren selv. Den gir han til Gud.

- Jeg har fastet i tre dager nå, og jeg er ikke så veldig sliten. Jeg har faktisk fått mer energi fra fasten, fastslår majoren med et stort smil. Skjønt øynene til Jostein har en litt matt glans. Men han parerer det spørrende blikket fra journalisten.

- Men det blir litt lite søvn da, vet du, påpeker han ironisk.

God stemning
Lederen for kjempearrangementet Bønn for Oslo, er tydelig glad over både oppmøtet og reaksjonene blant de mange som deltar under kveldsmøtene i Templet.

- Det går virkelig godt dette her. Det er god stemning inne i salen, sier den ydmyke soldaten i Guds hær. Men Bønn for Oslo er mer enn kveldsmøter inne i Templet. Jostein forteller også litt om det som kalles «spiritual mapping» på engelsk. Kort fortalt går det ut på å kartlegge ulike deler av byen som trenger forbønn, bot -og tilgivelse. Mandag til fredag igjennom bønneuka har derfor mange forbedere deltatt på bønnevandringer til strategiske steder over hele byen.

Forvandling
Det er nesten litt merkelig at Jostein Nielsen leder denne bønneuka. Den karismatiske mannen var ikke særlig begeistret for Oslo i utgangspunktet. Han ønsket ikke å bli sendt til hovedstaden, men er en Guds disippel som lydig følger «ordre» fra Vårherre.

- Jeg liker å tro at det ikke er tilfeldigheter i livet mitt, forteller Jostein, og antyder i klare trekk at det var meningen han skulle være her akkurat nå, for Gud i Oslo. Han tegner opp visjonen bak Bønn for Oslo; Et stort, tverrkirkelig bønnenettverk som har en felles nød og visjon for byen: Et forvandlet Oslo!

«Navnet Jesus blekner aldri...» bruser det tverrkirkelig fra salen. Jostein går glad inn med løftede hender. Forvandlingen er i gang.

Tekst: Frode Sunde Didriksen
Foto: Agnieszka M. Knera
-----------------------------------------
Publisert i VISJON #1 2003 som en del av en større reportasje om bønn for Oslo
PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar