Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

lørdag 26. mars 2022

Nå er Kjetil i full gang med bilvasken: - Sinnssyk respons


Forfatter: Jeanette Brubakken

Denne uka ble bilvask-tilbudet hos Frelsesarmeen omsider satt i drift, og dermed ligger alt til rette for at Kjetil Nikolaisen vil få nok å gjøre framover. Men selv om han gjerne bruker flere timer på å vaske egen bil, skjønner han at det ikke er rom for det nå.

- Da jeg hadde egen bil pleide jeg å vaske den en gang i uka, og da brukte jeg gjerne seks timer innvendig og utvendig. Men jeg kan jo ikke bruke så lang tid her, sier Kjetil Nicolaisen og ler da KV kommer innom vaskehallen.

Nikolaisen er ansatt i 50 prosent stilling hos Frelsesarmeen som miljøarbeider, og han har erfaring fra å lede samtalegrupper med fokus på dem som ønsker eller som har kommet seg ut av rusen. Tre dager i uka framover er det imidlertid bilvask som står på programmet for hans del.

Glad i bil

Da KV kommer på besøk er Nikolaisen straks i mål med en av bilene som har blitt skinnende ren i vaskehallen denne dagen. Tilbudet ble lansert tirsdag kveld på Nikolaisens egen Facebook-side. Og deretter lot ikke responsen vente på seg.

- Det har vært en sinnssyk respons, og vi har fått flere henvendelser og mange positive tilbakemeldinger, sier Nikolaisen.Sjefen for Frelsesarmeens bilvask legger ikke skjul på at han er glad i bil, og han innrømmer at han muligens er noe pirkete. Men å bruke en hel dag på en bil blir ikke aktuelt hos Frelsesarmeen med det første.

- Jobben skal selvfølgelig gjøres ordentlig, men på vanlig vask, så bruker vi ikke kjemikalier for eksempel. Det tar lengre tid. På en vanlig vask er det avfetting, skumlegging, bilsjampo og spyling, sier han.

Han utelukker ikke at det kan bli aktuelt med polering etter hvert, men forteller at det må tida vise.

Kan bli flere arbeidsplasser

I dag innebærer tilbudet innvendig og utvendig vask, hvor det skilles på stor og liten bil. I tillegg kan man bestille dypvask både innvendig og utvendig for et tillegg i prisen, og man kan også bestille sprayvoks.

- Sparyvoks er en lett voks, som er for en lett beskyttelse. Alle produktene vi bruker er kvalitetsprodukter, sier Nikolaisen.

Men selv om de i dag bare er i oppstarten, legger ikke Frelsesarmeen i Kragerø skjul på at et slikt tilbud kan medføre flere arbeidsplasser med tida. Korpsleder Jostein Nielsen forteller at de har planer om å tilby arbeidstrening i bilvasken, og at det kan bli aktuelt å øke bemanningen etter hvert. Og kanskje blir det også en hundre prosent stilling til Kjetil?

- Ja, det er ikke umulig. Men nå har vi gjort store investeringer, så vi må se hvordan det går, sier Nielsen.

Han forteller at de har investert om lag 100.000 kroner i bilpleieavdelingen hittil.

Kafé og butikk

Men bilpleieavdelingen er ikke den eneste investeringen Frelsesarmeen har gjort i forbindelse med innflyttingen i de nye lokalene. Nå er også et storkjøkken snart på plass, og dermed kan det snart bli klart for kafé i lokalene.

Gjengen hos Frelsesarmeen har imidlertid nylig gått gjennom korona, og dermed har ikke framgangen vært slik de håpet. Nøyaktig tidspunkt for åpning er dermed heller ikke klart.

Snart skal også en ny bruktbutikk åpnes i lokalene i Dalane. Nielsen forteller at han håper at butikken kan åpnes rundt mai, men heller ikke det er helt sikkert.

Det som imidlertid er sikkert, er at det blir mye aktivitet i lokalene i bunn av «Sjåenbakken». Liknende aktivitet har det nærmest aldri vært i Frelsesarmeen i Kragerø før.

Publisert i KVs nettavis 26. mars 2022

1 kommentar:

  1. Jeg er så glad for det som Frelsesarmeen i Kragerø har fått til og det som videre skal skje Ønsker Guds velsignelse med Frelsesarmeen i Krageø

    SvarSlett