Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

onsdag 5. september 1990

Strandbu til Frelsesarmeens Offiserskole

I disse dager reiser Thormod Langeland for å begynne på Frelsesarmeens offiserskole i Asker. Det er en stor begivenhet for soldatene på Jørpeland når en av deres egne følger et kall fra Gud om å bli offiser. Man kjenner glede samtidig som man føler et visst vemod fordi en man er glad i reiser. 

Sist det skjedde var for 20 år siden da Magda Iversen forlot korpset for å bli offiser. For henne har offisergjerningen betydd misjons-tjeneste (Zambia) og ordrer til Frelsesarmeens sykehjem i Oslo, hvor hun i dag bestyrer Bestumhjemmet. 

Hvor Thormod vil havne etter han er ferdig med sin to-årige utdannelse, er umulig å forutse idag. Han vil ikke vite noe selv heller før på ordinasjonsdagen ved Frelsesarmeens årskongress i Oslo, men sannsynligvis vil han nok bli stasjonert ved et av Frelsesarmeens ca. 130 korps (menigheter) i Norge. 

Utdannelsen ved offiserskolen vil bestå av Bibelundervisning, dogmatikk, homiletikk (=prekenlære), samfunnsfag, sosialfag, regnskap og innføring i Frelsesarmeens arbeidsmetoder. Dette vil også innebære praktisk innføring, kalt felttjeneste, som foregår ved forskjellige korps. 

Fra før har Thormod teknisk utdannelse, og har de siste årene jobbet i televerket. Oppveksten har nok vært med på å lede ham inn på det kallet han nå følger ettersom foreldrene Solveig og Bjørn i alle år har hatt sin gange på Frelsesarmeen. Solveig var i yngre år selv offiser i Frelsesarmeen og gjorde en utmerket tjeneste ved mange av organisasjonenes sosialinstitusjoner. 

Etter at hun giftet seg og slo seg ned på Jørpeland er det Frelsesarmeen lokalt som har nytt godt av hennes tjeneste. 
«Det verste av alt e at eg glede meg!» uttrykker Thormod før han reiser for å begynne en ny livsepoke, og vi forstår ham så godt, ønsker lykke til og Guds velsignelse. 

J.N. 
----------------------------------
Publisert i Strandbuen 5. september 1990
Innlegget som PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar