Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

lørdag 15. september 1990

Uvanlig invasjon ved Jeløy folkehøgskole

I disse dager inntar ca. 90 elever Jeløy folkehøgskole. Det er egentlig ikke så uvanlig, men blant dem er det en student som kommer fra et land som til nå ikke har vært representert i elev-massen. For første gang har skolen innslag fra Sovjet. 

Om det i tidligere år kanskje har vært fryktet en invasjon fra disse trakter, må denne sies å være av en fredelig og hyggelig karakter. Nikolai Grikurov har tidligere vært presentert i Krigsropet, men for å friske litt på hukommelsen, får du her en kort presentasjon. 

Nikolai Grikurov ble kontaktet av bibellinjen på Jeløy i forbindelse med dennes tur til Leningrad i fjor høst (det har vært rapportert i Krigsropet). Riktignok medførte den sene postgangen at vi ikke fikk anledning til å møte ham rent fysisk, men kontakten var knyttet. Nikolai har sin bakgrunn i den armenske kirke hvor han er opptatt av det diakonale arbeidet. 
Dette siste gjør nok at han er interessert i Frelsesarmeen, og han skriver selv i et av brevene at man aldri kan vite om han blir soldat og tar med Frelsesarmeen tilbake til Leningrad. 

Vi hadde jo arbeid der fra 1913 til 1923 (du har vel fulgt med i serien «Ti år i Russland» i bladet?), og med glasnost-politikken burde det snart være mulig for oss å gjenåpne arbeidet. 

Jostein

--------------------------------------------
Publisert i Krigsropet #35 1990
Innlegget som PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar