Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

mandag 10. januar 1994

Frelse, det naturligste av alt

Klart for fellesmøtene i Egersund 

Predikantringen i byen står som arrangør av de årlige fellesmøter i januar. Predikantringen utgjør: Den norske kirke med de frivillige organisasjoner som Indre-misjonen, Misjonssambandet og Det norske Misjonsselskap, Pinsemenigheten, Metodistkirken, Frelsesarmeen og Frikirken.

Denne gang er det Frelsesarmeen som har hovedtaleren. Jostein Nielsen leder korpset i Bergen. Han er en mann i alderen mellom 35-40. Nielsen er en person som er spontan og kreativ, for å bruke en beskrivelse av ham innen Frelsesarmeens egne kretser. Jostein Nielsen er frelsesoffiser og har vært lærer på Jeløy folkehøyskole. Nielsen ble intervjuet av Krigsropet. Det er Emil Skartveit som har snakket med fellesmøtetaleren (1).

Jostein Nielsen er opptatt av å være blant folk.
 — Vi må ut til de mennesker som trenger oss, de som ennå ikke har fått se Jesus må få se ham igjennom oss. Vi, og troen, må bli synlig. Troen har blitt så viktig for meg. Så selvfølgelig, så riktig og naturlig at jeg må formidle det videre. Jeg kan ikke sitte med det selv. Jostein blir engasjert. Han er opptatt av at troen må få føtter og bli mobil.

Være blant folk
— Vi overlater hverdagen til folk flest. Spørsmål om evighet og tro blir privatisert. Det er ikke rart at motforestillinger og misforståelser ødelegger for manges ønske om å tro. For folk vil tro. De søker noe mer. Det bekrefter den store interessen for allmenn religiøsitet vi opplever i dag. Men de går feil. Vi må fortelle dem at det er "vår Gud" de søker. Den "ukjente Gud" er vår Gud! Derfor må vi ut på banen. Delta i vanlige aktiviteter, få venner i andre miljøer. Vi synger i en av våre sanger: "Der 
hvor din frelser utestenges, der må ei heller du gå inn".
En slik setning er livsfarlig. Den legitimerer lett en holdning som tilsier at vi skal bli værende for oss selv. Hvor var Jesus? Han var ute, blant folket! Der hadde han venner. Der lo han, der var han glad, der var han lei seg. Der var han et speilbilde av sin Far. Og folket kom og ble frelst. Det vil vi også oppleve. At folk kommer. Finner tilbake til sin tro. Troen har enorme muligheter i dag.

Frelse
 — Hva vil det si å bli frelst, Jostein Nielsen?
 — Jeg vil si det slik: Frelse er at et menneske tar opp igjen den opprinnelige kontakten med Gud. Frelsen skjer når dette fellesskapet er gjenopprettet. Derfor er frelsen det naturligste og riktigste et menneske kan oppleve. Da Jesus døde, gav han oss den. Men man må selv ta imot. Bekrefte den personlig. Erkjenne at Jesus døde for meg!
 — Kan alle bli frelst? 
Svaret kommer nærmest før spørsmålstegnet avslutter setningen.
 — Alle! Ingen er forutbestemt, alle har mulighet! Når folk har forstått hva det dreier seg om, forstått at hele valget må krympes til et "Jesus elsker deg. Er du villig til å motta hans kjærlighet?", da går det fort. Når hjernen ikke lenger fokuserer på "kirken", på dogmer eller "uniformering", er det lettere å si ja til Jesus, hevder Jostein Nielsen.

Søk og fortell!
Hva vil du si til den som er på leting i Egersund?
 — Finn en menighet, søk den Jesus som forkynnes der. Det ville være hyggelig om du kom på noen av fellesmøtene. Og til den som vil fortelle om Jesus til andre, har Jostein Nielsen dette å si:
 — Vær deg selv, vær ærlig. Hvis du ikke kan svare på alt, ikke gi inntrykk av at du vet alt. Fortell om det du har opplevd. Fortell om den Jesus du kjenner og som har fått slik betydning for deg, sier han.

Beint Hansen
-----------------------------------------
Publisert i Dalene Tidende 10. januar 1994

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar