Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

tirsdag 28. mai 1996

Tusener i marsj for Jesus i Bergen


- Det var det jeg ba vår Herre om, opphold, men jeg angrer på at jeg ikke også
ba om et par ekstra varmegrader, spøker Frelsesarme-kaptein Jostein Nielsen.
FOTO: GEIR NÆVDAL 
TEKST: JONAS ODLAND

Det begynte forsiktig, med «bare» noen hundre tilhørere på Torgallmenningen. Men når toget kom i gang ballet det raskt på seg, og snart var godt og vel 3000 mennesker i marsj for Jesus langs Bergens gater lørdag. Selv om skyene hang nokså tungt over byen på morgenkvisten, ble det nokså fint vær for arrangørene denne dagen. Riktignok var det surt og kaldt, men opphold var det, og så mye mer kunne man vel ikke vente. 

 —Det var det jeg ba vår Herre om, opphold, men jeg angrer på at jeg ikke også ba om et par ekstra varmegrader spøker Frelsesarme kaptein Jostein Nielsen som ledet komiteen for årets Jesus-marsj.
 —Det så litt skummelt ut til å begynne med, med bare et par-tre hundre tilhørere på åpningsmøtet, men jeg tror rett og slett folk holdt seg inne i butikkene på grunn av det sure været. Når toget begynte kom de ut, og heldigvis ble det et skikkelig stort tog tilslutt, sier han. Forrige gang det var Jesus-marsj i Bergen var det 2000 med i toget, det var for tre år siden, i 1993.

Samlingspunkt

En av målsettingene med Jesus-marsjen, er at det skal være noe de ulike menighetene og forsamlingene kan samle seg om. Både menigheter i Den norske kirke, diverse lutherske forsamlinger og frimenigheter stod for årets marsj. Arrangementet skal være fritt for teologisk kontroversielle innslag og møtene skal ha en profil som er fordøyelig for de fleste. Slik var det i Bergen, og det virket også som de fleste kristne miljøer i Bergen var representert, mer eller mindre.

 —Men først og fremst er Jesus-marsjen for å hylle Jesus. Og vi ønsker med markeringen å være et vitnesbyrd for menneskene i byen vår. Før vi legger ut ber vi for byen og for menneskene her, sier Nielsen som er glad for den store deltakelsen. Han gir honnør til alle som har trukket i trådene og vært med å legge tingene tilrette for marsjen og, ikke minst: til alle som deltok.

Det er ikke bare i Bergen og Norge det holdes Jesus-marsj. 25. mai er internasjonal Jesus-marsj-dag, og man regner med at det skjer en markering i nesten 200 land hvor 16 til 20 millioner mennesker er involvert.




Toget i Bergen var et meget spennende tog, med mye liv. Folk sang, vaiet med plakater og ropte hyllingsrop til Jesus. Enkelte turister hang seg også med på følget. Om de trodde det var nasjonalfeiring? 
 —Mulig det. Men mer sannsynlig er det at de er vanlige kristne turister som ønsker å slå et slag for Jesus, slik som oss, sier Jostein Nielsen som merker at det pleier å komme endel utlendinger på Frelsesarmeens møter når turistsesongen begynner. 

På spørsmål om hva han tror folk i Bergen synes om en slik marsj, svarer han:
 —De tilbakemeldingene vi har fått har vært positive. Jeg tror folk flest synes det var et fargerikt og flott tog. 

Om det blir Jesus-marsj i Bergen neste år, er det ennå ikke tatt stilling til.
 —Men det er godt mulig, lover en glad og fornøgd, men sliten komitésjef Jostein Nielsen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar