Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

onsdag 30. september 1998

Bibelskole i Hauges ånd

Haugekomiteen i Telemark lanserte sist vinter tanken om tilrettelegging av en folkebibelskole i samarbeid med Sagavoll folkehøgskole på Gvarv.

Tanken er nå blitt virkelighet og tre lørdager i høst vil skolens lokaler være arena for en slik bibelskole. Målgruppen er voksne mennesker i alle aldre fra det midtre av Telemark, ved siden av skolenes egne studenter. Det er ikke nødvendig med noen forkunnskap for å melde seg på til bibelskolen.

Naturlig senter
For Haugekomiteen har Sagavoll vært sett på som et naturlig senter for et slikt tiltak, ikke minst på grunn av at folkehøgskolen er et kristent utdanningssenter for ungdom fra hele landet.

- En slik bibelskole er i samsvar med Hans Nielsen Hauges ånd om å formidle Guds ord til hele folket Folk trenger like mye åndelige input i dag som for 200 år siden, sier sekretær i Haugekomiteen, Sigbjørn Ravnåsen.

Bibelskolen starter opp lørdag 24. oktober. Øvrige datoer er 14. november og 5. desember. Prost Sigurd Røiseland, sokneprest Leif Raustøl, forstander Rolf Inge Johansen og rektor Jostein Nielsen er blant foreleserne.

- For helhetens skyld er det best å være med på alle tre samlingene. Men det er ingen forutsetning og det er fullt mulig bare å være med en gang, sier rektor ved Sagavoll folkehøgskole, Jostein Nielsen.


Sigbjørn Ravnåsen (t.v.) og Jostein Nielsen har vært sentrale i arbeidet
 med å få til en folkebibelskole på Sagavoll folkehøgskole i høst. 
Sped begynnelse
- Hans Nielsen Hauge var kanskje best kjent som forkynner og næringslivsgründer. Men han hadde også en strategi når det gjaldt ungdom. Han opprettet flere såkalte oppdragelsessentre der ungdom som var ferdig med skolen skulle få kristenlære, lære nevenyttig arbeid og få fellesskap. Det ble etter hvert et nettverk av slike sentre i Norge. Senterne var den spede begynnelsen til utdanningsinstitusjoner for ungdom. Haugekomiteen ønsker at aktuelle spørsmål som mennesker i dag er opptatt av, skal bli tatt opp og belyst ut fra Bibelen, sier Sigbjørn Ravnåsen til Varden.

Samles om det sentrale
- Hvilket forhold har dagens elever til Hauge, rektor Jostein Nielsen?
- Et godt spørsmål. Jeg tror navnet for mange er litt diffust Mitt håp er at det blir bedre kjent med dette opplegget. For det vil være naturlig å komme inn på Hauge og det han sto for. Men det vil jo først og fremst være viktig å snakke om ordet og ordets betydning både i Jesu samtid og i dag. I våre dager opplever vi en stadig større tilnærming mellom kristne samfunn. Man samles mer og mer om det sentrale i evangeliet. Så får vi se om oppslutningen blir så bra at det gir grunnlag for å fortsette folkebibelskolen på Sagavoll, sier rektor Jostein Nielsen.

Kjell Aulie (tekst og foto)
-------------------------------
Publisert i Varden 30. september 1998

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar