Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

fredag 1. november 2002

Kongress i Riga

Lokalen var fullsatt. Där fanns människor från Riga, Bauska, Iecava, Liepaja, Daugavpils, Liepa, Drusti och Skangali 
samt 17 gäster från Klaipeda i Litauen
Vilka kommer att bli de bestående minnena av kongressen i Lettland 2002? 
Det måste sägas att det var en glädjehögtid - en jubelfest över vad Gud gör genom Frälsningsarmen i Lettland. Det var också dagar av gemenskap, när vi kom tillsammans från hela landet. Men den samlande kraften i allt det vi var med om var Guds ande: att söka och finna Honom, och att få uppleva hur Han välsignar våra liv. Majorerna Jostein och Magna Nielsen från Oslo var goda Guds tjänare i sitt sätt att undervisa oss under helgen; de satsade allt och fick oss att längta efter att få mer av Gud.

HELGEN INLEDDES med ett starkt bönemöte på fredagskvällen, då en grupp från Rigas första kår samlades för att be för kongressen. Vi kände en stark guds-närvaro medan vi bad och blev under kvällens lopp övertygade om att Gud hade mycket att ge oss under de följande dagarna. Vi blev inte besvikna. Lördagens första möte, "Tänd elden", var ett välkomstmöte med ett kort tal av Jostein Nielsen som en aptitretare inför vad som komma skulle. Lokalen var fullsatt. Där fanns människor från Riga, Bauska, Iecava, Liepaja, Daugavpils, Liepa, Drusti och Skangali samt 17 gäster från Klaipeda i Litauen. Vi prisade och lovade Gud tillsammans, och mötet angav tonen för resten av kongressen.

EFTER VÄLKOMSTMÖTET hölls två seminarier, ett om andliga gåvor som leddes av Jostein och Magna, och ett om kristet familjeliv under ledning av Edgars Mazis, baptistpastor i Agenskalna. Båda seminarierna gav praktiska och lättfattliga illustrationer och värdefull undervisning. Därefter följde en musikgudstjänst, då vi fick njuta av drama och sång från olika kårer. Temat för lördagskvällens möte var "Fånga elden", och när det blev dags att inbjuda till bot-bänken fylldes platserna snabbt. Förebedjare bad med enskilda och med familjer, och många fick möta den helige Ande. Det var en fantastisk syn, och andakten fort-satte länge i denna atmosfär av styrka, lovsång och frid. Söndag morgon fortsatte vi med att "Rena elden", och om igen gavs tillfälle till personlig förbön. Mötet var mer meditativt än tidigare och ägnades åt bibel-undervisning och åt att låta An-den tala till oss var och en.

KONGRESSEN AVSLUTADES

med ett andra möte på söndagen med temat "Sprida elden", där vi vände uppmärksamheten från oss själva till vårt uppdrag: att ge Andens kraft vidare till andra och att föra andra till Kristus. Vi fokuserade på vårt personliga "missionsfält" - dem som Gud har kallat oss till att be för och leda till Hans rike. Alla som ville ta sig an denna uppgift inbjöds att komma fram och tända ett ljus. Mot slutet av mötet, och därmed kongressen, var botbänken täckt av tända ljus - en symbol för hur många som tagit uppgiften på allvar.

ÄNNU EN KONGRESS är över, men vi är säkra på att detta bara är början på nästa steg på resan för Frälsningsarmffi här i Lett-land. Idag är alla tillbaka i sina hem, i sin vardag. Men Anden verkar fortfarande i deras liv, och förhoppningsvis lever de närmare Honom nu än de gjorde när kon-gressen började Det är stort att få uppleva Andens närvaro tillsammans!

AV HENRIK ANDERSEN, REGIONOFFICER I LETTLAND
(ÖVERSÄTTNING: LENA WICKBERG)
--------------------------------------
Publisert i "William" #23 2002 s. 3 - PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar