Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

onsdag 26. september 1979

Portene er åpne

Opplandske divisjon har vært samlet til offisersmøter på Lillehammer under ledelse av sjefsekretæren, oberst Fr. Mollerin og frue. 

Ja, dørene var åpne på Frelsesarmeen i Lillehammer tirsdag 26. september da offiserer kom fra sine forskjellige virkefelt rundt omkring i Opplandske divisjon. Offisersmøter sto på programmet. Oberst Fr. Mollerin og frue, sammen med den nye divisjonsjefen, brigader Oskar Jonsson og frue, skulle være møtenes ledere. 
Opplandske divisjons offiserer sammen med sine ledere. 
Gjennom de forskjellige private samværene fikk vi høre nettopp om de åpne porter. Det var oberst Mollerin som talte om portene i Jerusalems mur, slik vi finner dem beskrevet i Nehemias 3, og de oppgavene portene hadde da, ble overført til vår forkynnelse og situasjon slik den er i dag. 

De to dagene var spekket med program. En fikk anledning til å utveksle erfaringer og bli kjent med kolleger, men budet om «å gå ut på gater og streder» ble heller ikke glemt. Onsdag formiddag lød evangeliet nok en gang for en interessert del av Lillehammers befolkning. 
Friluftsmøte hørte med til opplegget.
Om kvelden hadde løytnant Tor Fossland og frue invitert til offentlig samvær, og mange fant vegen til lokalet, som etter hvert ble fullt. Inspirert av Den Hellige Ånds merkbare tilstedeværelse og samfunnet med hverandre brakte offiserene igjen ut budskapet til en lydhør forsamling. Fra offiserene som var til stede i møtene, går en takk til Gud, som ga åndelig føde, og også en takk til Lillehammer korps, som sørget så vel for den legemlige. 

Niels Jossen* 
----------------------------------------
Publisert i Krigsropet #44 1979
* Brukte i noen år dette pseudonymet når jeg skrev rapporter fra 'feltet' - jeg var også fotograf for anledningen.
Portene er åpne - PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar