Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

mandag 23. august 1993

Vil fordoble Frelsesarmeens hær

Frelsesarmeen skal konkurrere hardere på Bergens sjelemarked
 — og fordoble sin hær av soldater i Guds ærend. Presteparet Jostein Nielsen og Magna Våje Nielsen har klare mål når de nå tar fatt på sin nye oppgave —å stå i spissen for forkynnelsen og arbeidet i Frelsesarmeens førstekorps i Bergen. Studenter er en av målgruppene de to håper å nå ved å tilby leserom i Frelsesarmeens lokaler.

Sammen med barna Janne (8), Gaute (13) og Silje (14) har ekteparet lagt bak seg sin første uke i Bergen. Mens barna går i gang med en ny skolehverdag i spent forventning til nye venner, er foreldrene i startgropen for å verve nye sjeler for Gud.
 — Vi ser mange spennende vekstmuligheter for Bergen førstekorps. Blant de 220.000 innbyggerne i Bergen er det mange som kan bli med i korpset. Vi vil fordoble antall medlemmer i løpet av en tiårs periode, erklærer de to til Bergens Tidende. I dag teller førstekorpset rundt 300 medlemmer.

Misforstått kristendom
De to forkynnerne med kapteins grad representerer et ganske annet syn enn den Frelsesarmeen som inntok Norge i sterk motvind for 100 år siden.
 — Jeg er glad for utviklingen som har skjedd i en del kristne miljøer de siste 15-20 årene. Før måtte man jo forlate for eksempel idrettsmiljøer når man ble frelst. Dermed ble de kristne isolert. Vi vil ha en lavere terskel for hva en kristen kan være med på, og ser gjerne at man deltar i verdslige aktiviteter. På den måten kan man få et større nettverk, og dermed komme i kontakt med flere som kan vinnes for Gud, sier Jostein Nielsen, og presiserer:
 — Det gjør vi ikke for å gjøre kristendommen mer spiselig, men for å vinne flere mennesker til den. Hvis man er en kristen og går på kristne aktiviteter hele uken er det misforstått kristendom.

Lesesal for studenter 
Først og fremst ser de to nye forkynnerne et potensial i folk som allerede har en eller annen form for kontakt med menigheten - «vippere» som de kaller dem:
 — Vi ser en veldig innhøstingsmulighet blant folk i periferien. Kanskje soldatene i enda større grad enn i dag kommer til å bruke sitt nettverk av venner og bekjente. Presteparet fastslår at de ikke har tenkt å slutte med den tradisjonelle frelsesarme-virksomhet med friluftsmøter.
 — Men vi når ikke fram til de som skal vinnes på det personlige plan ved bare å rope til dem på gaten, mener de. En ide de to har er å få kontakt med studenter ved å tilby dem leseplass i Frelsesarmeens lokaler i Strømgaten 16,
 — Det er foreløpig bare en tanke, men lokalene er gode. Vi ser en mulighet for at studenter kan komme hit for, å lese, slappe av, kanskje kjøpe seg et enkelt måltid mat. Det blir et spørsmål om arbeidskapasitet, men kanskje vi kan få midler gjennom arbeid for trygd.

Amor traff blink i Bergen
Før familien Nielsen ble beordret til Bergen, var den i fem år tilknyttet Jeløy folkehøgskole i Moss. Han som ansvarlig for bibelkurs og ledertrening, og hun som skolesekretær.
De to traff hverandre i Bergen i 1977. Magna gikk da på Betanien sykepleierskole, men lot sykepleie være sykepleie og tok i stedet hjelpepleiereksamen for raskest mulig å kunne gifte seg med Jostein  som ble beordret til Vik i Sogn. De er begge utdannet offiserer i Frelsesarmeen, og har hatt flere års offiserstjeneste sammen.

TEKST: MONICA HAUGSTAD
FOTO: MARITA AAREKOL 
--------------------------------------
Publisert i Bergens Tidende 23. august 1993
Innlegget som PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar