Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

fredag 23. april 1993

STOREBRANN - FORSIKRINGSTILBUD OM EVIG LIV!

Sjefen i Storebrann maner sine medarbeidere til ny innsats. Nå skal de ut å selge forsikringstilbud om evig liv. 
«Soup, Soap, Salvation» reggae dundrer utiden mørke salen. — Ett, to, tre smil, syng og bruk armene, kommanderer Tone Ødegaard, og elevene fra Jeløy Folkehøgskole lar «sjela» styre stemmebåndene. Nå er det klart for musikalen Storebrann, som handler om «evig liv og kombinert ulykkesforsikring».

HELGE WARBERG-KNOLL (tekst) JON-IVAR FJELD (foto)
Det har etterhvert blitt en tradisjon at Jeløy Folkehøgskole setter opp en musikal, og årets utgave er den nittende i rekken. I disse dager lever elevene bokstavelig talt et liv på skyggesiden. De bruker nemlig all tid til å øve i den mørklagte aulaen hvor kun scenen er opplyst.

Her dundrer musikken ut, mens kommando-ordene gjaller mellom veggene. Elevene danser, synger, prater, bærer kulisser og skifter kostymer. Alt som kan krype og gå ved skolen, totalt 80 elever er på en eller annen måte involvert i forestillingen. Lett omskrevet er budskapet i musikalen Storebrann evig liv eller kombinert ulykkes-forsikring. Det handler altså om verdier.

 
Den sleipe forsikringsagenten (Fredrik
Martinsen) diskuterer med manusforfatter
Jostein Nielsen som også spiller i stykket.
— Men kan du utdype hva musikalen Storebrann egentlig handler om, manusforfatter Jostein Nielsen?


— Ja, den tar utgangspunkt i en stor brann som ble tent for snart 2000 år siden, og som siden har spredd seg over hele kloden. Det betyr at den også handler om investeringer, verdier og forsikringer. For noen vil dette være litt fjernt, mens det for andre er helt konkret.

 — Vi blir kjent med selskapet på en generalforsamling hvor man diskuterer tilbakegangen. Her maner sjefen til ny dåd for Storebrann, og agentene drar ut for spre selskapets tilbud.

 — Ute i felten møter de prototypen på den sleipe forsikringsagenten som lurer folk og de opplever en verdikollisjon. Agentene i Storebrann har ikke særlig suksess blant de vellykkede i samfunnet, derfor vender de seg til de ikke har hatt det så lett.

Men nå vil jeg ikke røpe mer, folk får komme å se forestillingen, sier Jostein Nielsen.


 
Musikalsk leder Tone Ødegaard trekker i de fleste trådene
under forestillingen.
— Du har skrevet musikken til Storebrann, musikklærer Tone Ødegaard. Fortell om dette arbeidet.  


 — Vel, jeg skriver musikken etter de elevene vi har, og tilsammen er det 14 sanger med i denne musikalen. For mange av elevene er det første gangen de står på en scene. Likevel synes de dette er kjempegøy. Nå i innspurten bruker vi fire, fem uker bare på musikalen, slik at det ligger mye jobb bak en slik forestilling.

 — Men så skal vi jo også ut på turne med denne musikalen. Etter at vi har hatt fem forestillinger ved skolen, så skal vi kjøre forestillinger i Oslo, Ålesund, Molde og på Rørås. Dette er jo en måte å profilere Jeløy Folkehøgskole på, avslutter Tone Ødegaard.
------------------------------------------
Publisert i Moss Avis 23. april 1993

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar