Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

fredag 4. juni 2010

Hva er det egentlig dere holder på med?

TEKST Jostein  Nielsen
Major og leder for Frelsesarrneens ressurssenter

Siste nytt om Frelsesarmeens ressurssenter Jeløy 

Det er ikke få ganger jeg har fått dette spørsmålet i løpet av de siste månedene, og det er hyggelig å merke interesse og engasjement. Fra 1. januar 2010 ble alt som dreier seg om undervisning i Frelsesarmeen samlet under paraplyen «Frelsesarmeens ressurssenter Jeløy». Dette omfatter offisersskolen, bibelskolen, folkehøgskolen, medarbeiderskolen, studieforbundet og forskning (se: www.frelsesarmeen. no/jeløy). 

Fremdeles er alt spredd geografisk, men målet er at det skal samles fysisk på Jeløy fra 1. august 2011. Innen da skal den eksisterende bygningsmassen opprustes for å møte behovene til de forskjellige enhetene. Første skritt i opprustningen har allerede funnet sted ved at internatene på folkehøgskolen er totalrenoverte. Det siste internatet ble ferdigstilt i oktober 2009. 

Neste skritt inkluderer total renovasjon av Jeløy kurssenter og Framnes hvilehjem. I tillegg kommer Moss korps til å bygge nye lokaliteter på området. Ressurssenteret og korpset vil i framtiden utarbeide planer for utstrakt sambruk av fasilitetene. Uteområdet skal opprustes med nye tilkjørselsveier, parkeringsplass og forball-bane. 

Serve medlemmer og ansatte 
I skrivende stund er en liten stab på plass i den nye medarbeiderskolen. Skolen har allerede gjennomført en rekke kurs, men volumet vil øke etter at heie staben er på plass fra 1. august 2010. Da vil syv personer være på plass fordelt på 500% stillingshjemler. I tillegg til undertegnede vil staben bestå av følgende seks undervisningskon-sulenter: Ruth Elisabeth Solberg Engøy, Thor-Erik Fjellvang, Rune Isegran, Tone Grindal, Hilding Runar og Marta Maria Espeseth.

Finansieringen av dette skjer ved flytting av stillinger tilsvarende 300% fra HK. De siste 200% beregnes finansiert gjennom salg av kurs til sosialtjenesten/Fretex som har behov for å kjøpe lovpålagte kurs til sine ansatte. Lista over kursbehov er lang, men drømmen er å kunne serve både medlemmer og ansatte i organisasjonen så langt ressursene rekker. Dersom vi regner ca. 2.000 ansatte og ca 20.000 medlemmer og frivillige, er det interne markedet relativt stort. I tillegg ser vi at flere av våre kurs allerede tiltrekker seg interesserte som ikke har tilknytning til Frelsesarmeen. Staben ved medarbeiderskolen vil også bistå offisersskolen og Dynamo-prosjektet  med undervisning. 

Ressurssenteret benytter seg ikke bare av interne lærerkrefter, men samarbeider med universiteter og høgskoler om utvikling av utdanningsløp som gir mulighet for økning av formell kompetanse. Flere av disse kursene er allerede etablert gjennom et godt samarbeide mellom offisersskolen og Menighetsfakultetet og Det teologiske fakultet ved Universi-tetet i Oslo. 
Denne våren har det for eksempel vært kurs både innen diakoni, missiologi og profesjonsetikk. 

Ressurssenteret har gjennomført Bibelhelger, «Suppe, såpe, frelse»-kurs, Lederkurs i Baby- og småbarnssang (desentralisert) og formidlet en rekke enkeltforedrag av forskjellig karakter. 

Så hva holder vi egentlig på med?

• nyskapning
• gjenoppdagelse av Frelsesarmeens rike kunnskapsarv, 
• samordning av menneskelige og økonomiske ressurser for bedre utnyttelse, 
• kartlegging av behov i alle deler av organisasjonen, 
• planlegging og gjennomføring av kurs, fagdager, bibelhelger og bestilt undervisning 
• utarbeidelse av studiemateriell, 
• skriving av prosedyrer i samsvar med ny struktur og oppgaver, 
• samarbeid med offentlige etater om kvalitetssikring av utdanningstilbudene — for å nevne noe.
Om et år kan jeg fortelle enda mer — men kanskje vi møtes på et kurs før den tid! 

Undervisning er viktig - Be for oss!

Publisert i Uniform #3 2010 s 16 - PDF 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar