Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

mandag 1. mars 2010

Frelsesarmeen inn i akademia

TEKST: BJØRN MAGNE ØRPETVEIT OG KJELL-RICHARD LANDAASEN 
FOTO: KJELL-RICHARD LANDAASEN 

FRELSESARMEENS RESSURSSENTER JELØY OG DET TEOLOGISKE MENIGHETSFAKULTET (MF) UNDERTEGNET EN INTENSJONSAVTALE OM VIDERE SAMARBEID.

Frelsesarmeens offisersskole og MF har i flere år samarbeidet om å utvikle kurs for kadetter og offiserer. I forbindelse med Frelsesarmeens skolesatsing på Jeløy var tiden moden for at samarbeidet ble formalisert.



 — Akademisk utdannelse har vært begrenset i Frelsesarmeens historie. Praktisk utrustning er viktig, men vi betjener et samfunn med høyere og høyere utdanning, sier major Jostein Nielsen, daglig leder for Frelsesarmeens ressurssenter Jeløy. 

Intensjonsavtalen åpner for at partene kan nyttiggjøre seg kompetanse, praktiske og faglige ressurser som den enkelte institusjon besitter. Frelsesarmeen kan tilby erfaringsbasert kunnskap og arenaer for praksis av forskjellig art, samt undervisningspersonell innen de fagtilbud som de to institusjonene utvikler i fellesskap. MF kan tilby akademisk undervisning og veiledning og gi Frelsesarmeens undervisningsprogrammer studiepoeng.

 — Mye av det Frelsesarmeens ressurssenter tilbyr er allerede poenggivende og kan gå inn i høyere utdanning, sier rektor ved MF, Vidar Haanes, som forteller at deres bidrag blant annet er å formalisere utdanningen. Nielsen mener at det er på tide å styrke de teoretiske sidene ved offisersutdanningen, selv om Frelsesarmeen allerede har en god teologi med røtter i praktisk arbeid.

 — Det er spennende at salvasjonistisk teologi blir tatt på alvor i akademisk sammenheng. Vi har nok hatt en mindreverdighetsfølelse i teologisk sammenheng, fordi hyrden har hatt svakere teologisk kompetanse enn dem det har vært naturlig å sammenligne seg med.

 — Nå får vi impulser fra et kirkesamfunn som ser verdien av at troen omsettes i gjerning, sier Haanes. 

Roar Fotland er ansatt ved MF og har de senere årene vært sentral i arbeidet med å bygge opp salvasjonistenes akademi.

 — Etter at jeg begynte her i 2001, har jeg tydelig sett en økt vektlegging på verdien av livserfaring inn mot arbeidet en skal gjøre. Det svarer til den tradisjonen Frelsesarmeen er en del av, sier han. MF blir den tredje undervisningsinstitusjonen Frelsesarmeen samarbeider med. De andre er Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo. 

Vil du lese mer om studietilbudene Frelsesarmeen samarbeider om, kan du gå inn på www.frelsesarmeen.no/medarbeiderskolen. 

Publisert i Krigsropet #10 2010 s 8 - PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar