Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

lørdag 25. februar 1978

ARMÉBRYLLUP I ARENDAL

Det var en gråtung vinterdag, 25. februar, at bryllupsklokkene ringte for soldat Magna Våje og korpsleder Jostein Nielsen. Men for dem var det selvsagt en lykkelig, god og lys dag. Tidligere på ettermiddagen hadde Magnas tvillingsøster, Kari, blitt viet til Dag Tellefsen i Moland kirke. Disse to er også soldater, og de var med om vielsen i frelsesarmélokalet. 

Frelsestemplet var helt fullsatt av familie og venner da brudeparet til hornmusikkorpsets toner marsjerte inn og tok sin plass på plattformen. Det var brudgommens foreldre, kaptein Hans J. Nielsen og frue, som ledet det høytidelige og fine samværet. Fru major Gunvor Lilledrange ønsket brudepar og forsamling velkommen og ba om Guds velsignelse. Hornmusikkorpsets hilsen til brudeparet var Erik Leidzens vakre arrangement over den kjente sangen «Hvor du enn i verden vanker». 

Kaptein Nielsen hentet bibelteksten fra 1 Peter 5:6-11 og talte om omsorgen Gud har for sine, men også om den omsorgen vi skal ha for hverandre. Så ble armé-vielsen foretatt, og høyt og tydelig lød ja fra brud og brudgom til å leve med hverandre i gode og onde dager og være tro mot armeens prinsipper. Og mens de knelte ned for Guds åsyn, ble deres liv og framtid lagt i Guds hånd. 

Fru kaptein Anne Karin Nielsen sa ut fra egen erfaring at det var godt å være to om ansvar og tjeneste, særlig i frelseskrigen. Hun ba de nygifte ta vare på hverandre og alltid la seg lede av Gud. Både brud og brudgom vitnet om at dette var en stor dag i deres liv, at de var en gave til hverandre, og at de ønsket å bli brukt i Mesterens tjeneste. 

Til slutt sang vi «Signet bryllupsdagen være»

Vi ønsker at de nygifte må kjenne velsignelse over sitt liv når de nå tar fatt som korpsledere i Vik i Sogn. 

G. Lilledrange. 
----------------------------------

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar