Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

søndag 9. desember 1990

Historisk soldatinnvielse i Moss

Søndag 9. desember var en Frelsesarme-historisk merkedag. Da hadde kaptein Paul William Marti ved Moss korps gleden av å innvie to rekrutter til frelsessoldater. Og når en rekrutt kommer fra Kina og den andre fra Russland, da aner en et historisk perspektiv på tingene. 

Bin Guo kunne i sitt vitnesbyrd fortelle om bestefaren som hadde vært Frelsesarmeens siste leder i Kina da kulturrevolusjonen kom og virksomheten ble forbudt. Foreldrene hadde fortalt henne hva salvasjonistene trodde på, og dette hadde lagt ned i Bin et ønske om å bli en del av denne organisasjonen. 

Nikolai Grikurov vitnet om den forandringen som skjedde i livet hans da han for åtte år siden tok et kristent standpunkt. Denne bestemmelsen førte også til ønsket om å leve ut kristenlivet i praksis, og da nærmere bestemt i sosial virksomhet. Dette var en av grunnene til at han fikk interesse for Frelsesarmeen. 

Nikolai uttrykte også et sterkt ønske om å se Frelsesarmeen tilbake i Russland, og overrakte i den forbindelse både et kart over Sovjet og et bykart over Leningrad til oberstløytnantene John og Bjørg Bjartveit som deltok på soldatinnvielsen. (Det vil være kjent for Krigsropets lesere at Bjartveits skal stå for arbeidet i Russland.) 

Moss korps får rett som det er oppleve at unge elever fra Jeløy folkehøgskole stiller seg under flagget for å bli soldater, men det er vel tvilsomt om korpset har vært med om en så spesiell soldat-innvielse. 
La oss alle be for de nye soldatene! 

Jostein 
--------------------------
Publisert i Krigsropet #3 1991
Innlegget som PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar