Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

tirsdag 1. desember 1992

— Herlig å tå del i et sånt fellesskap

To ukers bibelkurs på Jeløy folkehøgskole og kurssenter 
Tekst: Jostein Nielsen

Frelsesarmeens bibelskole er et tilbud til dem som ikke har anledning til å avsette et år til å gå på skole. Likevel har intensjonen vært å gi deltakerne en så bred innføring som mulig i bibelfagene, men da er jo to uker i minste laget.
Derfor har man forsøkt å lage et opplegg over fem år. En deltaker vil få fullt utbytte av et enkelt kurs, men for dem som ønsker mer, er det mulig å bygge på med ytterligere fire kurs før det begynner å bli repetisjon av stoffet. En fordel er at man kan starte på et hvilket som helst kurs i syklusen.

Innhold 
I løpet av en fem-års periode vil man gå gjennom de store trekkene i Det gamle testamentet (historie, poesi og profeti). Hvert av evangeliene blir gjennomgått, pluss en rekke av de andre bøkene i Det nye testamentet. Av andre «bibelskolefag» kan det nevnes: konfesjonskunnskap, kirkehistorie, kirkevekst, homiletikk (tale-lære), ny-religiøsitet, sjelesorg og bibelsyn/fortolkning.

Et av kursene er i sin helhet avsatt til troslære. Neste års kurs er fra 18. til 29. oktober. Prisen er det ingenting å si på, i overkant av kr. 2000, ettersom kurssenteret holder hotellstandard både på mat og rom. Senteret er godt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Deltakere
Hvem drar på et slikt kurs?
Mennesker av alle kategorier og bakgrunn. Alle aldersgrupper. Og alle kunnskapsnivåer når det gjelder Bibelen —fra dem som knapt har åpnet Bibelen, til dem som har lest den mange ganger.
Foreleserne er i all hovedsak hentet blant soldater og offiserer i Frelsesarmeen.

Tønsberg 
Mellom de to ukene bibelskolen varer, kommer det en helg som benyttes til å besøke et korps. Dette året reiste vi til Tønsberg. I løpet av helga var vi samlet til bibeltimer rundt temaet: «Kan jeg medvirke til at en profeti går i oppfyllelse?» Et tema som har aktualisert seg som et resultat av en voksende tro på Frelsesarmeens rolle i en innhøstningstid. I tillegg til bibeltimene var det møter ved korpset, og det var mange som fant veien til Frelsesarmeen. Guds Ånd var mektig nær, og mange opplevde en personlig fornyelse gjennom det som skjedde.

Hva deltakerne sier 
 — Det er første gangen jeg deltar på Frelsesarmeens bibelskole, men forhåpentligvis ikke den siste! Det har vært utrolig utbytterikt. Både i undervisningen og gjennom bibeltimene har jeg merket hvordan Herren arbeider i meg og rundt meg. Noen timer har vært som vekkelsesmøter!
Det er herlig å få del i et sånt fellesskap. Og det er fantastisk å få kjennskap til Bibelen. Alt er så fint tilrettelagt. Det sosiale her har vært veldig fint, og jeg har blitt kjent med mange interessante mennesker. Kanskje møtes vi igjen neste år?
Kristin Syverud, Moss 

— Vi møttes til bibelkurset med store forventninger. Noen av oss hadde vært der gjentatte ganger tidligere. Nå møtte vi flere som nylig var blitt personlig kjent med Jesus. Deres omsorg og frelsesglede ble en stor vekker for oss som har vært kristne i en årrekke. Kurskveldene var fylt av bønn og lovsang. Bønneemnene var mange, bønnene inderlige. Vi vet at Jesus alltid gjør noe med dem, selv om svarene ikke blir slik vi ønsker. Siste bibeltime omhandlet Jesu lidelse og oppstandelse. Det er en god følelse å kunne reise hjem med vissheten om at Jesus lever.
Liv Netteland, Tistedal
-------------------------------
Publisert i Krigsropet #50 1992
Reportasjen som PDF


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar