Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

søndag 24. august 2008

Gudsnærvær over ungdomskongressen

TEKST: Randi Bjelland
FOTO: Ranveig Holden Bøe

Rock, stand-up og utfordrende taler var noen av ingrediensene i menyen ungdommene fikk servert på kongressen - og mange ble berørt av det de så og hørte.

— Når vi arrangerer en ungdomskongress, er vi opptatte av at ungdommene skal være komfortable både når det gjelder uttrykksmåte, forkynnelse, lovsang og øvrig program, sier ungdomskonsulent i Frelsesarmeen, Peter Eide. Han håper at ungdomskongressen var en helg litt utenom det vanlige, der noen ble bedre kjent med Gud og andre fikk møte Jesus for første gang.

Årets tema var «Grensesprengende» — noe som gjenspeilte seg på flere plan. — Hovedtaler, major Jostein Nielsen, er utfordrende og direkte — og dermed grensesprengende i forkynnelsen. Bandet Electralyte er grensesprengende når det gjelder å lede ungdommene i lovsang. Stand-up komikeren Mackan Andersson er grensesprengende fordi vi aldri har hatt en komiker som har FA-bakgrunn med oss på kongressen.

— Hvorfor stand-up på en ungdoms-kongress?

— Jeg tror på en god helhet. I kristne settinger har vi gjerne rom for å gråte, som for eksempel i et ettermøte, men det er også viktig å gi rom for latter og glede. Det hører med til livet som kristen, sier Eide.

Ungdom i bønn

Og det var tydelig at helheten falt i smak hos mange. Det var mye oppriktige engasjement å spore, inderlig lovsang og mange unge mennesker som ble igjen til bønn og samtale lenge etter at de voksne var ferdige med sine møter. 


— Når det gjelder selve møtene må vi skrelle bort alt det unødvendige, og vi må gi folk tid til å være i lovsang og tid til å bli utfordret av Gud. Noen ganger tar dette mer tid enn vi tror. Vi bør ikke bestemme på forhånd når et møte skal være ferdig, sier Peter Eide.

Major Jostein Nielsen, hovedtaler på ungdomskongressen, beskriver en lydhør forsamling.

— Responsen var god, og ble bare bedre etter hvert som forsamlingen ble vant til meg og jeg til dem, sier Nielsen, som i talene fokuserte på 1. Korinterne 13; om tro, håp og kjærlighet. Majoren hadde en spesiell opplevelse i forkant av talene.

— Når det gjelder formidling til ungdom, har også kullissene noe å si. Jeg hadde tenkt å be de som skulle lage dem om å fokusere på sjakkspill. Det passet med temaet jeg skulle snakke om, særlig når det gjaldt tro og det å sprenge grenser. Jeg rakk imidlertid ikke å gi beskjeden, og da var det sterkt å komme inn i lokalet like før ungdomskongressen begynte og se tre svære sjakkbrett som kulis-ser, sier Jostein.

— Så jeg tror vi var på nett med Vår Herre!

Alle har ressurser

— Hva var det viktig for deg å få sagt til ungdommene?

— Det var å si noe som kan få fram de ressurser som hver enkelt har til rådighet når det gjelder det grenseløse oppdraget som Gud har gitt oss, nemlig å gjøre alle folk til disipler. Det oppdraget sprenger alle grenser, og da trenger vi tro, håp og kjærlighet som ressurs, sier Jostein. Han syntes kongressen var så fin at det var vanskelig å løsrive seg fra søndagsmøtene, spesielt det siste ungdomsmøtet. 
— Gudsnærværet hvilte tungt over forsamlingen. Det var et slikt øyeblikk man ikke ønsker skal ta slutt! • 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar