Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

søndag 1. februar 2009

DRIKK ALKOHOLFRITT!

TEKST OG FOTO: NRK ØSTAFJELLS 

Frelsesarmeen samarbeidet med politiet om promille fri trafikk i julebordsesongen.


I julebordsesongen er det mange som kjører bil i alkoholpåvirket tilstand. Før jul hadde politiet i Drammen en litt spesiell kontroll, med en overraskelse til trafikkantene etter endt blåsing. Med en oppfordring om å drikke mer alkoholfritt, var Frelsesarmeen med politiet for å sette fokus på trygg ferdsel i trafikken. For Frelsesarmeen er det viktig å få fram at det også er mulig å si nei takk til alkohol i festlig lag, og benyttet anledningen til å dele ut Frelsesarmeens bok "Drikk mer", en oppskriftsbok med alkoholfrie drikker for store og små, til en hver anledning, ikke minst i festlige lag. 

 — Det er hyggelig å kunne samarbeide med politiet om en viktig sak, sier korpsleder i Frelsesarmeen i Drammen, major Jostein Nielsen.
 — Vi jobber jo egentlig for det samme: Det handler om omsorg for mennesker, og det å få alkoholfri kjøring i trafikken er absolutt god omsorg. Kurt Wiberg er en av trafikkantene som ble stoppet. Til NRKs reporter sier han at bokoverraskelsen var et morsomt tiltak.
 — Selvfølgelig er det greit med litt alternativer i julebordsesongen. Poenget er jo at du skal kose deg med noe som er godt å drikke, poenget er ikke å bli full, sier han. Alle som ble stoppet i kontrollen blåste grønt i alkometeret. Derfor var det en fornøyd major som avsluttet aksjonen, men kampen mot alkohol kommer til å fortsette «inn i evigheten».

 — En som ble stoppet hadde alkoholflaskene i setet ved siden av, men ville gjerne ha boken, sier en lattermild major til NRK østafjells. 

Publiser i Krigsropet #6 2009 s 30 - PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar