Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

mandag 18. mai 2015

TIL TJENESTE I ØST-EUROPA


Tekst: Emil Skartveit
Foto: Thormod Langeland

Fire dager før påske kom beskjeden om ordre til Øst-Europa. Nå gleder majorene Magna og Jostein Nielsen seg til å flytte tilbake til Moldova.Ordren til Øst-Europa kom fredag før palmesøndag. Det var kommandør Roberts, stabssjef og nestleder for Frelses-armeens verdensvide arbeid, som ringte ekteparet Magna og Jostein Nielsen med beskjeden.
— Det kom som en overraskelse, sier Jostein og legger til:
— Ordren skulle ikke offentliggjøres før fire dager senere, slik at vi ikke kunne fortelle det til noen. Det var vanskelig.

Magna erkjenner: — Jeg ble litt satt ut.
Magna og Jostein fikk ordre til Frelsesarmeens arbeid i Romania, Moldova, Ukraina og Georgia, som utgjør det østeuropeiske territoriet.
Jostein skal være nestleder, sjefsekretær, og Magna skal som programsjef ha ansvar for det sosiale og evangeliske arbeidet, i tillegg til arbeidet blant kvinner.

Hovedsetet for arbeidet er i Moldovas hovedstad, Chisinau.
Jostein og Magna Nielsen er ikke ukjent med arbeidet i denne delen av Europa, og gleder seg derfor til å vende til-bake. Ekteparet bodde i Moldova i perioden 2004 til 2007, og ble kjent med en ung, flott arme med rause mennesker.

Det fineste de tok med seg hjem var de gode opplevelsene av å se mennesker vise hverandre godhet midt i elendigheten.
Magna måtte omdefinere hva som er rikdom og hva som er fattigdom.
— Den er fattig som ikke har noe å gi. Vi opplevde at mange var ekstremt rause og gavmilde. De delte vennskap, mat og det lille de hadde.

— Hva ønsker dere å bidra med?


— Jeg er spent på rollen som programsjef, og håper å kunne legge noen føringer på utviklingen av arbeidet, sier Magna.
Jostein er opptatt av rollen som åndelig veileder.
— Jeg ønsker å være en åndelig far for dem som er tilsluttet Frelsesarmeen i disse landene. De hungrer etter å bli åndelig fostret.
Jostein er også opptatt av forventninger.
— Det er ikke Frelsesarmeen vi skal ha størst forventninger til. Vi skal forvente mer av Gud. Våre bønner skal være konkrete, og vår tillit til Gud skal være stor.

Magna legger til:
— Gud blir aldri noen noe skyldig. Herren sørger for sine. Når man står i tjeneste for Gud, er man uansett avhengig av Gud. Vår oppgave i Øst-Europa bringer oss dypere inn i vår gudsavhengighet. Det blir vår styrke.

Publisert i Krigsropet #21-22 2015

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar