Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

torsdag 15. desember 2022

Hjelper med nærmere 200 matposer i jula: – Det er en dobling fra i fjor

 
Frelsesarmeen deler i år ut matposer til nærmere 200 familier og enslige i Kragerø og Drangedal.

I tillegg til matposene som deles ut med midler fra julegryta, har Frelsesarmeen fått støtte fra Gjensidigestiftelsen, som skal brukes til å gi spesielle opplevelser til barnefamilier.

– Det er til et prosjekt som heter «sammen», og går ut på at vi ikke bare skal gi bort gaver, men gjøre noe sammen med familiene. Så til lørdag skal vi til Langesund sammen med 160 små og store på et såkalt familiejulebord, hvor det blir bading i badeparken først, før det er julemiddag på hotellet, forteller Stian Engebretsen.

Han er leder for prosjektet hos Frelsesarmeen, og legger til at de er rundt 160 personer som drar til Langesund førstkommende helg.

Dobbelt fra i fjor

En del av finansieringen til Frelsesarmeens prosjekter og bidrag er den årlige julegryta, som står på Alti Sannidal og på Torvet. Onsdag formiddag fikk ordfører Grunde Knudsen æren av å stå noen timer, på Alti-senteret.

– Jula er en tid hvor behovene gjerne blir litt ekstra, for de som trenger det. Barnefamilier er noe jeg er veldig opptatt av, og jeg er veldig glad for at Frelsesarmeen tar kontakt med politikerne i forhold til dette, forteller han til KV ved gryta i Sannidal.

Jostein Nielsen, oberst i Frelsesarmeen, forteller at de har doblet antall enheter fra i fjor, når det gjelder matposer.

– Ja i år er det rundt 200, som er en dobling fra i for. Vi er veldig glad for alle som vil stå vakt ved grytene for det er jo alltid en del logistikk rundt dette, smiler han.

Utvider

Nielsen forteller at julegryta de senere årene ikke bare har finansiert juleprosjektene, men også sosiale aktiviteter hele året i regi av Frelsesarmeen.

– Nå har vi også fått midler til å ha aktiviteter i andre ferier, som vinterferie og høstferie, hvor vi ser for oss en del forskjellige muligheter. For eksempel en tur til dyreparken, sier Engebretsen som er ansvarlig for prosjektet.

Runar Ingebretsen, som har vært en primusmotor for juleprosjektene og matposene i flere år, forteller om viktigheten av at folk går på de lokale grytene.

– Det er viktig at de går på lokale gryter, slik at pengene går til lokale her i området. Om de gir på for eksempel Brotorvet så har ikke noen betydning her. Vi vil stå på Torvet og på Alti, i tillegg til Kiwi den siste dagen.


Flere inntektskilder

Selv om årets juleprosjekter nærmer ferdigstilling for Frelsesarmeen, forteller Nielsen at de ikke er noen grunn til å la være å støtte. Det er enda mye som må samles inn før de når målet for årets innsamling.

– Vi oppfordrer alltid alle som ønsker til å støtte på en eller annen måte.

Han forteller også at de flere ulike inntektskilder.

– Vi må jo takke Høytalerfabrikken og Sanitetskvinnene som støtter oss hvert år. Og også julekonserten i Kroken kirke hvor alt overskuddet har gått til oss i 25 år. I tillegg fikk vi år overskuddet fra Quebabelubas flotte julekonsert i Kragerø kirke.

Tekst: Ola Fosso Jørgensen

Link til Artikkelen på KVs side


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar