Her publiserer jeg egne artikler som har vært på trykk tidligere
+ noen av interjuene jeg har gitt i forskjellig sammenheng.
De er lagt inn på dato for første publisering.
Se høyre kolonne for artikler på engelsk og russisk

søndag 8. januar 1989

Vi kommer tilbake!

sier deltakerne ved Frelsesarmeens to-ukers bibelkurs. 
Kurset ble holdt for 8. gang ved Jeløy kurs- og konferansesenter 

Ved Elsie Soelberg

Vi kommer igjen om det ordner seg. Dette var gjennomgangstonen hos de nær 30 deltakerne på årets bibelkurs. Hvorfor gjør de det?
Hva er det som har fått denne flokken til å sette av to uker på høsten til å dra på kurs?
Svarene peker stort sett på to ting:
Fellesskapet og tid til å gå i dybden. Det som fenger, er søskenfølelsen og et dypt, åndelig fellesskap. Det får næring spesielt gjennom bibeltimene.
En av kursdeltakerne som uttalte seg, fremhevet lærernes solide kunnskaper som en verdifull side ved kurset.

KONTINUITET 

En person har vært sentral i bibelkursene de siste seks årene, oberstlt. Henny E. Driveklepp. Hun har bodd på kursstedet hele tiden, og har vært et sosialt og åndelig samlingspunkt. Det hadde ikke latt seg gjøre å gjennomføre kursene uten at den oppgaven hun har hatt, ble ivaretatt.

Vi spør hva som er hennes hovedfunksjon, og hun svarer:
 - Samtalene. Mange kommer og sier: «Nå må vi få snakke litt med deg». Jeg tror det betyr noe at de vet de kan si hva de vil og vite at det går ikke videre. Det har vært rikt å være med å be for og med hverandre. Jeg har sett at mennesker er blitt løst og frigjort i våre forbønn-stunder, og det har skjedd på en vidunderlig god og naturlig måte.

Oberstlt. Henny E. Driveklepp og kaptein Jostein Nielsen
hadde hovedansvaret for kurset.
NY LEDER 

Bibelkursene har fått ny leder, i og med at kaptein Jostein Nielsen har begynt som lærer ved Jeløy Folkehøgskole etter den tidligere lederen, Peter Baronowsky. Jostein understreker at målet for kurset i år var tosidig: å følge opp tidligere kurs og by på nytt innhold for gamle deltakere.

Årets kurs var det fjerde i en serie som til sammen skal gi et mest mulig fullverdig to-måneders-kurs. En har gått gjennom størstedelen av Bibelen i form av oversikter pluss at en del avsnitt er gjennomgått mer i detalj.

I år besto «pensum» av oversikter over Jobs bok og Salmene, mer detaljert lesning av Lukas-evangeliet og Romerbrevet, kristen etikk med vekt på eutanasi og rasisme, konfesjonskunnskap og samtalegrupper over studieopplegget «Ismael og Isak i oss» (FAs studieavdeling).
Lærere var, i alfabetisk rekkefølge: Liv Guntvedt, Margaret Saue Marti, Jostein Nielsen, Charles Norum, Elsie Soelberg og Donald Ødegaard.
Henny E. Drive-klepp og Magna Våje Nielsen ledet samtalegrupper. Et høydepunkt for deltakerne i årets kurs, var bibelhelgen i Tistedal korps.
Noen av deltakerne på bibelkurset. Fra venstre: Aud Westegaard, Sandvika, Kaare og Dagny Dahlstrøm, Majorstua,
Ingfrid Bøe, Lier og Astrid Lilleaas, Arendal.

NYTT KURS NESTE ÅR 

Neste år er tid avsatt til bibel-kurs fra 9. til 20. oktober. Deltakerne vil få plass på enkeltrom på Jeløy kurs- og konferanse-senter — bortsett fra ektepar, som må dele rom! Kursinnholdet er ikke klart ennå, men flere har ytret ønske om en omfattende og grundig innføring i Frelsesarmeens troslære. Med troslæren som ramme, vil en også på en naturlig måte kunne ta opp bibelstudium, etikk og konfesjonskunnskap.

Kaptein Jostein Nielsen vil absolutt ha siste replikken:
 - Jeg hadde ikke klart oppgaven som kursleder om kurset ikke hadde vært såpass etablert som det er med villige lærerkrefter. Det vil jeg gjerne skal settes på trykk, sier han. 
-----------------------------------------
Publisert i Krigsropet # 1 1989
Innlegget som PDF

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar